Nieuw Delft - Integraal ontwikkelingsplan 2025

Nieuw Delft - Integraal ontwikkelingsplan 2025

Delft schrijft geschiedenis, al eeuwenlang. Dankzij pioniers en vernieuwers zoals Hugo de Groot, Johannes Vermeer en Antoni van Leeuwenhoek. Dankzij vooruitstrevende industriëlen, nieuwsgierige wetenschappers, getalenteerde studenten en bevlogen burgers.

Vier jaar lang is gewerkt aan een spoortunnel in het centrum van Delft. Een enorme operatie die de stad voorgoed veranderd heeft. Niet alleen is het viaduct dat decennialang de stadsdelen visueel van elkaar scheidde verdwenen, maar Delft heeft er een aantrekkelijk en modern vervoersknooppunt en een stadskantoor bijgekregen. Ten zuiden van het Bolwerk is ruimte vrijgekomen voor ontwikkeling van een nieuwere Delfse wijk. Deze gebiedsontwikkeling is het onderwerp van deze brochure.

Het boekwerk is genaaid gebrocheerd in een omslag, waarop voor- en achterplat geplakt zijn. Het voorplat is voorzien van 2 stansgaten. De platten (2000 grams Dexbord glad grijskarton) zijn in zeefdruk bedrukt.
Het 124 pagina’s tellende binnenwerk is gedrukt op 135 grams Profibulk 1.1, tweezijdig in fullcolour. De fotografie van Gemeente Delft, De Jong Luchtfotografie, Vincent Basler, Ilona Kamps en Ronald Tilleman laten een prachtige ontwikkeling zien van een stad waarin kwaliteit, creativiteit en kennis de constanten zijn.

  • Ontwerp: 2D3D Design
  • Lithografie/drukwerk: ANDO Graphic